Ugrás a tartalomhoz

Kedves Partnereink!

2022. szeptember 15-én hatályba lépett az ÁAFK Beszerzési tájékoztató igénybevételi szintenként kiadott v3.7 verziója három különálló dokumentumban, melyek az alábbi főbb módosításokat tartalmazzák.

ÁAFK Igénybevételi szintek eltérő követelményeihez igazítottuk tájékoztatónkat

Az igénybevételi szintek kialakításának célja, hogy az ÁAFK kiemelt céljainak teljesítése mellett a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a FLORA Környezet szolgáltatásait igénybe vevő szervezetek és felhasználók adminisztratív és műszaki terheit, valamint koncepcionális szinten határozza meg az ORION Fejlesztési Platform kötelező követelményeit és szolgáltatásait.

Az igénybevételi szintenként kialakított három külön tájékoztató anyag az adott szint követelményeinek megfelelő ajánlást tartalmaz a megrendelő szervek számára az ajánlattételi felhívásuk dokumentációjának tartalmára vonatkozóan annak érdekében, hogy a fejlesztés eredményterméke megfeleljen az egységes Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezetről és az Állami Alkalmazás-katalógusról, valamint az egyes kapcsolódó kormányrendeletek módosításáról szóló 314/2018. (XII. 27.) Korm. rendeletben meghatározott eljárási szabályoknak és kormányzati célkitűzéseknek.

DKÜ Portál követelményeinek beépítése

Tájékoztatónkat a beszerzési folyamat átláthatósága és az ÁAFK eljárás kapcsolódási pontjainak kihangsúlyozása érdekében kiegészítettük a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, valamint a Digitális Kormányzati Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a kormányzati informatikai beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről szóló 301/2018. (XII. 27.) Korm. rendelet informatikai beszerzésre vonatkozó szabályaival.

ORION Fejlesztési Platform új fejlesztési technológiái

Az iparági igényekhez igazodva folyamatosan bővítjük a FLORA Környezet által támogatott fejlesztési technológiák körét, ennek megfelelően újabb tájékoztató dokumentumainkat is kiegészítettük az alkalmazott új technológiákkal a releváns igénybevételi szintek esetén.

Újabb programozási nyelvvel egészítettük ki tájékoztatóinkat: .NET6

A fejlesztéshez felhasználható komponensek listáját is frissítettük újabb dokumentumainkban: MySQL (8.0 és újabb verziók)

Üdvözlettel:
FLORA Támogatás