Ugrás a tartalomhoz

A FORUM célja

A napjainkban tapasztalható, napi munkavégzésben bekövetkezett változások miatt, a korábban személyes jelenlétet megkövetelő események egyre csökkennek és azok az online jelenlét irányába terelődnek.

A megrendelő szervek tevékenységének összehangolása, illetve a kommunikáció hatékonyságának növelése elengedhetetlen az ÁAFK Korm.rendeletben meghatározott szakmapolitikai célok megvalósítása érdekében és a FLORA Környezet eredményes működése szempontjából.

Mindezeket figyelembevéve és törekedve továbbra is a hatékonyság és a szükséges kommunikáció és együttműködés fenntartására, valamint kihasználva az innovatív technológia lehetőségeket a központi alkalmazás-szolgáltató reagált a változásokra és létrehozta az Online Megrendelői FORUMOT. A FORUM a FLORA Környezet új elemeként egészíti ki az Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezet által biztosított szolgáltatásokat.

A FORUM létrehozásának kiemelt célja, hogy egy olyan online tér valósuljon meg, amely alkalmas arra, hogy színvonalas lehetőséget biztosítson a megrendelő szerv kapcsolattartók felé történő kommunikációra a FLORA – Alkalmazás-fejlesztési Környezetet érintő témák, kérdések kapcsán.

A kölcsönös, produktív együttműködés érdekében egy olyan költséghatékony eszközrendszer jön létre, amely jelentősen támogatja az információáramlást, a szükséges döntések előkészítését, felmérését, valamint lehetőséget teremt a személyes részvételt nem igénylő események szervezésére egyaránt.

A FORUM támogatást nyújt továbbá a felmerült műszaki-szakmai, valamint szolgáltatási és igazgatási kérdések megtárgyalásához, illetve döntéselőkészítő javaslatok elkészítéséhez is.

A FORUM segítségével a felhasználók:

  • tájékozódhatnak a FLORA Környezet működésével kapcsolatos kérdésekben,
  • megoszthatják szakmai véleményüket, ezáltal elősegítve az ÁAFK folyamatos továbbfejlesztését,
  • az információ- és tudásmegosztás által összehangolhatják megrendelői tevékenységeiket,
  • az oktatásokat célzó igényfelméréseinket követően részt vehetnek tematikus szakmai továbbképzéseken

A FORUM által elérhető további – a kommunikációt támogató – funkciói ütemezetten a későbbiekben kerülnek bevezetésre, figyelemmel a FORUM működésével kapcsolatos tapasztalatokra és a megrendelő szervektől beérkezett észrevételekre. A központi alkalmazás-szolgáltató új funkciók bevezetéséről tájékoztatni fogja az érintett szereplőket.

A FORUM bevezetésének pilot ütemében elektronikus kérdőívek kitöltésével kértük a megrendelő szervek közreműködést az ÁAFK technológiai irányok, FLORA Ügyintézési Portál továbbfejlesztés, illetve az ÁAFK egyéb szolgáltatásai kapcsán. Bizonyos kérdőívekkel a hatékonyabb együttműködést kívánjuk elősegíteni, másokkal a megrendelői feladatok elvégzése során felmerülő igényeket kívánjuk feltérképezni, valamint az ÁAFK gyakorlati alkalmazása során szerzett tapasztalatokat kívánjuk összegyűjteni és rendszerezni, annak érdekében, hogy a FLORA Környezet által nyújtott szolgáltatások minőségét folyamatosan javítsuk.

A megrendelő szervek visszajelzéseikkel lehetőséget kapnak új funkciók előkészítésében és bevezetésében való részvételre egyaránt, ezáltal elősegítve a FLORA Környezet által biztosított szolgáltatások optimalizálását.

A FORUM aktuális témái a bejelentkezést követően, közvetlenül az „Megrendelő tudástár” kezdőlapján érhetők el.

Az aktuális információkról Blog bejegyzések készülnek. Annak érdekében, hogy azonnal értesüljenek az aktuális és legfrissebb témákról, javasoljuk a blog megfigyelésének beállítását.

Ha Ön már egy regisztrált megrendelő szerv kapcsolattartója, az alábbi gombon keresztül léphet be a FORUMRA:

Irány a FORUM