Ugrás a tartalomhoz

A LIBRA Alkalmazás-katalógus a mindenkori állami szoftver vagyon aktuális állapotáról ad technológia szintű részletes képet. Célja nem csupán egy pillanatfelvétel bemutatása a közigazgatási szoftverekről, alkalmazásokról, hanem folyamatosan naprakész információk biztosítása azok állapotáról. Használatával lehetővé válik az elkészült szoftverek kormányzati körben, korlátlan számban történő felhasználása, a későbbi szükség szerinti tökéletesítéseknek vagy átalakításoknak a meglévő állami fejlesztői kapacitások felhasználásával történő megvalósítása, mindehhez, előnyben részesítve a nyílt forráskódú szoftvereket és technológiákat a teljes megvalósítási és a fenntartási, továbbfejlesztési időszak során.

Fenti célok megvalósításához nélkülözhetetlen a LIBRA Alkalmazás-katalógus működése és folyamatos karbantartása. A katalógusnak és a benne naprakészen nyilvántartott adatoknak jelentős szerepe van az állami célú alkalmazás-fejlesztési erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásban, illetve kiemelt szerepe van az alkalmazásfejlesztések engedélyezési eljárásában.

Az alkalmazásfejlesztés előkészítő szakaszában a megrendelő szervezetnek ellenőrzést szükséges végeznie az Állami Alkalmazás-katalógusban, annak érdekében, hogy a párhuzamos alkalmazásfejlesztések elkerülhetők legyenek.