Ugrás a tartalomhoz

Célok

A FLORA Környezet az állami alkalmazások fejlesztése terén egy szabályozott folyamaton alapuló egységes követelményrendszert biztosít annak érdekében, hogy jó minőségű állami szoftverek kerüljenek fejlesztésre. A cél eléréséhez egy központilag szabályozott fejlesztői környezetben a legjobb iparági gyakorlatok alapján kialakított folyamatok mellett, dedikált igazgatási és technológiai támogatás, valamint modern eszközrendszer áll térítésmentesen a megrendelő és szállító szervezetek rendelkezésére.

A Környezet támogatja a fejlesztés tervszerű előrehaladásának monitorozását, a megfelelő dokumentáció létrehozását és a termék minőségének vizsgálatát, biztosítva ezzel az előírásoknak megfelelő, korszerű és minőségi rendszerek létrejöttét.

A FLORA Környezet szakít a korábbi évek központi szakmai és minőségi kontroll nélkül megvalósított fejlesztéseinek gyakorlatával, amely szigetszerű rendszereket, elmosódó technológiai határvonalakat, hiányosan dokumentált fejlesztéseket eredményezett.

A megrendelő a Környezet igénybevételével kiszámítható, átlátható és tervezhető fejlesztési folyamatot kap erősebb döntési kontrollal, a szállító pedig igény esetén szakmai segítséget a fejlesztés megvalósításához.

Alapelvek

Párhuzamos, szükségtelen fejlesztések elkerülése

Felmerült fejlesztési igény esetén az Állami Alkalmazás-katalógusban ellenőrizni szükséges, hogy van-e olyan alkalmazás, amely alkalmas lehet az igény kielégítésére. Az alkalmazások így újra felhasználhatóvá válnak.

Egységes követelményrendszer érvényesítése

Az állam, mint megrendelő meghatároz egy egységesen elvárt minőségi szintet, amelyet a fejlesztő szervezetnek a fejlesztés során meg kell valósítania, az alkalmazás minőségi megfelelése érdekében. Így magas minőségű, modern informatikai alkalmazások kerülhetnek lefejlesztésre.

Standardizált keretek és folyamatok

A FLORA Környezet a tervezési szakasztól a megvalósításon át, egészen az alkalmazás átadás-átvételéig megteremti a minőségi elvárások érvényesítésének lehetőségét.

Fenntartási és üzemeltetési szempontok

A modern felhő alapú fejlesztési technológia biztosítja a gazdaságos fenntartási és üzemeltetési szempontok érvényesülését.