Ugrás a tartalomhoz

A cél egy olyan állami fejlesztői környezet létrehozása volt, mely minden igénybevevő számára azonos feltételekkel ellenérték megfizetése nélkül, egységes módon, elektronikus hozzáférést biztosít. A működést támogató nyilvántartás létrehozása lehetővé teszi, hogy az állami érdekből – állami megrendelésre – fejlesztett alkalmazások köréről az állam és annak szervezetei mindenkor naprakész információkkal rendelkezzenek. Az igények kielégítésével a LIBRA Alkalmazás-katalógus a párhuzamos, indokolatlan állami fejlesztések megelőzését is szolgálja.

Segítségével naprakészek és könnyen kereshetők lesznek az állami tulajdonban lévő szoftvertermékek, funkciójuk és egyéb további szempontok alapján. Lehetővé válik az elkészült szoftverek kormányzati körben, korlátlan számban történő felhasználása, a későbbi szükség szerinti továbbfejlesztéseknek vagy módosításoknak a meglévő állami fejlesztői kapacitások felhasználásával történő megvalósítása.

Ennek eredményeképp az állam tulajdonosi szerepe tovább erősödik, és a közfeladatra szánt források takarékos felhasználása megvalósul. Az állam tulajdonában lévő informatikai infrastruktúrák optimális kihasználása és összehangolása azok hatékonyságát tovább növeli, illetve az állami fejlesztői kapacitások célirányos és saját érdekű felhasználása optimalizálódik.

Az LIBRA Alkalmazás-katalógus a FLORA – Alkalmazás-fejlesztési Környezet egyik alappilléreként fontos szerepet kap az állami érdekű alkalmazásfejlesztések folyamatában mind az előkészítés során, mind pedig a megvalósítást követően. Ezáltal meghatározó jelentőségű, hogy a Katalógus által képviselt célok a fejlesztéshez kapcsolódó minden résztvevő számára ismertek legyenek.

Videó lejátszása ►