Ugrás a tartalomhoz

A FLORA – Alkalmazás-fejlesztési Környezet bevezetése nem jelenti a jelenlegi szállítói szerződések felmondását, csupán a jövőbeni fejlesztéseknek kíván irányt szabni egy erősebb megrendelői pozíció és egy tisztább versenyhelyzet feltételeinek kialakításával.

Az egységesítés és szabványosítás nem gátolja az intézményre szabott egyedi fejlesztéseket, de megakadályozza az elavult vagy szűk körben ismert technológiákat, figyelembe véve a kifejlesztett alkalmazások üzemeltetési hatékonyságát, továbbá a stabil, fenntartható működést.

A FLORA Környezet nem egy önálló platformot jelent, hanem egy olyan fejlesztői környezetet, amely – számos multinacionális vállalat mintájára – a technológiai követelményrendszer alapján, stabil és biztonságos infrastruktúra-támogatás mellett teszi lehetővé a különböző platformokon történő szoftverfejlesztést.

A LIBRA Alkalmazás-katalógus pontos feltöltése és naprakészen tartása az intézmények felelőssége ugyan, de már rövid távon csökkentheti az egyes központi adatszolgáltatási kötelezettségek terheit és azok adminisztrálását.

Az alkalmazásfejlesztéssel, -beruházással kapcsolatos döntés továbbra is az intézményvezető kezében marad, a FLORA Környezet kialakításával ugyanakkor a szervezetek mostantól nincsenek magukra hagyva: szakértői támogatást tudnak igénybe venni, tanulni más felhasználók tapasztalataiból, összefogni más állami szervezetek hasonló célú fejlesztései kapcsán.