Ugrás a tartalomhoz

Kedves Partnereink!

Csapatunk folyamatosan dolgozik azon, hogy a FLORA Környezet által nyújtott szolgáltatások köre tovább bővüljön és azok a leghatékonyabb módon támogassák az állami informatikai fejlesztések megvalósítását és ennek eredményeként minél jobb minőségű digitális szolgáltatások szülessenek.

Igénybevételi szint kalkulátor

A weboldalunkon elérhető igénybevételi szint kalkulátor támogatást nyújt az alkalmazásfejlesztések előkészítésében és tervezésében, valamint segít az adott fejlesztés FLORA Környezetben várható elvárt igénybevételi szintjének becsléséhez. Az előkalkuláció néhány alapvető információ és műszaki adat alapján történik. A kalkulátor IDE kattintva érhető el.

Fejlesztési szakmai követelményrendszer

A kötelezően teljesítendő ÁAFK követelményekhez javaslatokkal és ajánlásokkal nyújtunk iránymutatást a Megrendelőknek és a Szállítóknak a Fejlesztési szakmai követelményrendszer gyakorlati használatához és érvényesítéséhez.

Automatizált kódfeltöltés SSH kulcs használatával

A felhasználói igényekre reagálva az ORION Platformon bevezetésre került az automatizált kódfeltöltés lehetősége, amely gyorsabb és egyszerűbb együttműködést, ezáltal hatékonyabb erőforrás-gazdálkodást tesz lehetővé. Az automatikus kódfeltöltésről az ORION Tudásbázisban adunk bővebb tájékoztatást.

Újabb videók a Tudásbázisban

Az ORION Tudásbázis kezdőlapján újabb technológiai videókat tettünk elérhetővé, melyeken keresztül bemutatjuk az ORION Fejlesztési Platform igénybevételével történő alkalmazásfejlesztés szakaszait és teendőit. Az ORION Tudásbázis kezdőoldalán található új technológiai videók IDE kattintva érhetők el.

Mockolást támogató eszközök bevezetése

A mock objektumok a nem, vagy csak nehezen elérhető valós objektumok működését és adatait szimulálva leutánozzák azok viselkedését. Ezáltal lehetővé téve az ORION Platformon mint zárt rendszerben a csatlakozó interfészek fejlesztését is, utánozva azok működését. További részletekről az ORION Tudásbázisban adunk tájékoztatást.

Tovább bővítettük a támogatott technológiákat

Az utóbbi hónapokban tovább dolgoztunk azon, hogy újabb fejlesztési technológiákat támogathassunk az ORION Fejlesztési Platformon.

Mostantól használható a .NET 6 keretrendszer, az Apache Tomcat webszerver, a MySQL adatbázis és a konténerizált OpenSearch keresési szolgáltatás.

.NET 6

A .NET 6 egyesíti az SDK-t, az alapkódtárakat és a futtatókörnyezetet mobil, asztali, IoT- és felhőalkalmazásokban. A .NET 6 hosszú távú, három évig tartó támogatást kap (LTS), amelyet az ORION Platformon is követni fogunk.

Apache Tomcat

A tisztán Java nyelven írt, nyílt forráskódú Apache Tomcat alkalmazásszerver-technológia támogatásának bevezetésével bővítettük az eddig elérhető eszközöket (WildFly, JBoss). Ezzel a korábbi Java igényfelmérésünk eredményére is reagáltunk.

MySQL

A MySQL iparágtól függetlenül széles körben elterjedt adatbázis technológia a modern big data ökoszisztémában, mely hatékony megoldást biztosít mindenkinek, aki vállalati adatokkal vagy általános informatikával foglalkozik. Ezért is, valamint a beérkezett felhasználói igények alapján is törekedtünk arra, hogy az ORION Fejlesztési Platformon a támogatása mielőbb biztosított legyen.

A MySQL szintaxisa és interfészei tökéletes átjárót jelentenek más népszerű lekérdezési nyelvek és strukturált adattárak világába is.

OpenSearch

Az OpenSearch lehetővé teszi az adatok egyszerű feldolgozását, biztonságossá tételét, keresését, összesítését, megtekintését és elemzését számos felhasználási esetre, például naplóelemzésre, alkalmazáskeresésre vagy vállalati keresésre. A konténerizált OpenSearch támogatásának bevezetésével egy 100%-ban nyílt forráskódú termékkel bővült az ORION Platformon igénybe vehető eszközök tárháza.

A támogatott technológiák és további újdonságok vonatkozásában hamarosan újabb hírekkel jelentkezünk!

Üdvözlettel:
FLORA Támogatás