Ugrás a tartalomhoz

Kedves Partnereink!

Az iparági igényekhez igazodva kibővítettük a FLORA Környezet által támogatott fejlesztési technológiák körét. Az ORION Fejlesztési Platformon elérhetővé vált a PHP, MSSQL, Redis, Helm chart, Helmsman és a Mozilla SOPS.

A Helm chartra és Helmsmanra történő átállásra lehetőség van új és OpenShift architektúraleírón alapuló projektek esetén is.

PHP

Mostantól a széles körben elterjedt PHP nyelvet is támogatja az ORION Platform. A PHP Group által is aktívan támogatott verziók: v7.4, v8.0 és a v8.1.

A fejlesztés során ajánljuk a Composer csomagkezelő eszköz használatát. Ezáltal elérhetővé tettük az iparági sztenderdeknek megfelelő third party libeket.

Redis

A relációs adatbázisok mellett népszerű noSQL típusú adatbázisok körét erősítettük a kulcs-érték párok tárolására optimalizált Redis 6.2 verziójával.

MSSQL

Az ORION Platform által eddig támogatott adatbáziskezelő technológiák mellett mostantól a széles körben elterjedt Microsoft SQL szerver 2017-es és 2019-es fő verziói is támogatottak.

Helm chartok

A Helm chartok egy render és egy deploy folyamaton esnek át, melyeknek a végeredménye egy olyan YAML fájl, amely kitelepíthető az OpenShift klaszterbe. A Helm chartokkal elérhetők a korábban Jinja2 sablonok nyújtotta funkciók is.

Helmsman

A Helmsman mint kiegészítő eszköz automatizálja a Helm chartok deployment folyamatát; támogatja a komponensnek több névtérbe történő kitelepítését és a verziókezelést.

A Helmsman előnyei:

Mozilla SOPS

A Helm és Helmsman mellett támogatjuk a SOPS titkosítási eszközt, amely szöveges fájlokban tárol információkat. A SOPS mellett ajánljuk az age publikus-privát kulcspárral működő titkosítás módszer használatát.

A FLORA Környezet által jelenleg támogatott fejlesztési technológiák




Az ORION Fejlesztési Platform tájékoztató oldala az alábbi linken érhető el:
https://aafk.gov.hu/orion/

Bevezetés alatt…

Rancher

A jelenleg működő OpenShift klaszter hamarosan leváltásra kerül az újabb és több biztonsági funkciót tartalmazó Rancher klaszterrel. Az átállás folyamatos lesz.

A Rancher indulásának tervezett ideje: 2022/Q3

Az OpenShift támogatásának és tervezett kivezetésének ideje: 2022/Q4

A támogatott technológiák vonatkozásában hamarosan újabb hírekkel jelentkezünk!

Üdvözlettel:
FLORA Támogatás