Ugrás a tartalomhoz

A FLORA Ügyintézési Portál az egységes Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezetről és az Állami Alkalmazás-katalógusról, valamint az egyes kapcsolódó kormányrendeletek módosításáról szóló 314/2018. (XII. 27.) Korm. rendeletben meghatározott – alkalmazásfejlesztések és alkalmazás-továbbfejlesztésekkel összefüggő – feladatok ellátását támogató hivatalos ügyintézési felület a fejlesztésben résztvevő szereplők számára.

A Portált azon felhasználók vehetik igénybe, akik elvégezték a regisztrációhoz szükséges lépéseket és a sikeres regisztrációt követően felhasználónévvel és jelszóval rendelkeznek.

A Portál lefedi az alkalmazásfejlesztés teljes életciklusát az előzetes engedélyezési folyamatól, az alkalmazás megvalósításán át, a kifejlesztett vagy továbbfejlesztett alkalmazás műszaki átadásáig-átvételéig.

A Portál egy olyan technológiai tér, ahol az egységes metódus mentén történő állami alkalmazás-fejlesztések és a hozzájuk szükséges szakmai támogatások (edukációs tartalmak, dokumentumok, szakmai specifikációk stb.) egy helyen megtalálhatók.

Ez a felület biztosítja az alkalmazásfejlesztés különböző szereplői számára a fejlesztéshez kapcsolódó eljárások megindítását, lefolytatását; az alkalmazásfejlesztés folyamatainak nyomon követését.

A Portálon keresztül elérhető szolgáltatási környezetben biztosított minden egyes szereplő számára az egymásközötti kommunikáció, előnyben részesítve az elektronikus ügyintézést a papíralapú ügyintézéssel szemben. A Portál többek között tudásbázisként, dokumentumtárként is funkcionál, ezzel elősegítve a FLORA Fejlesztési Környezet alapvető célkitűzéseinek az elérését.

A dokumentumtárból lehetséges a szükséges sablonok, edukációs tartalmak letöltése, felhasználása, illetve a dokumentumtárban található meg az aktuális fejlesztéshez kapcsolódó, az eljárás során keletkezett dokumentumok teljes köre.