Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egységes Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezetről és az Állami Alkalmazás-katalógusról, valamint az egyes kapcsolódó kormányrendeletek módosításáról szóló 314/2018. (XII. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: ÁAFK Kr.) 2021. december 23. napjával módosult.

Szeretnénk kiemelni, hogy a jogszabály változása a nyújtott szolgáltatások körét nem érinti, meglévő ügyfeleinknek a rendelet módosítása kapcsán teendője nincs, a legfontosabb, jelenlegi és leendő ügyfeleinket érintő változásokról az alábbiakban kívánunk rövid tájékoztatást nyújtani.

  • Az ÁAFK-hoz történő csatlakozás az újonnan csatlakozó megrendelő szervek részére jelentősen leegyszerűsödik, a csatlakozás a továbbiakban a csatlakozási kérelem űrlap kitöltésével, és az űrlap kitöltése során az elektronikus aláírással ellátott csatlakozási nyilatkozat feltöltésével, vagy az aláírt és bélyegzővel ellátott csatlakozási nyilatkozat postai úton történő megküldésével lehetséges.

    A megrendelő szerv csatlakozási folyamatával kapcsolatos dokumentációk az alábbi linkeken érhetők el:

    Megrendelő szerv csatlakozási kérelem

    Megrendelő szerv csatlakozási nyilatkozat

    Megrendelő szerv csatlakozási segédlet

  • A korábbi, megrendelő szerv, fejlesztő szervezet (szállító) és az IdomSoft Zrt. által kötött háromoldalú szerződést a módosítást követően regisztráló fejlesztő szervezetek (szállító) tekintetében csatlakozási kérelem váltja fel.
  • A fejlesztő szervezet (szállító) csatlakozási kérelmének benyújtására szolgáló dokumentumsablont az IdomSoft Zrt. a megrendelő szervnek bocsátja rendelkezésére.
  • A fejlesztő szervezet (szállító) regisztrációját a továbbiakban is a megrendelő szerv végzi el, melyre a fejlesztő szervezet (szállító) csatlakozási kérelmének IdomSoft Zrt. általi elbírálását követően van lehetőség.

    A fejlesztő szerv regisztrációs segédlet az alábbi linken érhető el:

    Fejlesztő szervezet regisztrációs segédlet

  • Az ÁAFK-hoz már csatlakozott, hatályos kétoldalú megállapodással rendelkező megrendelő szerveknek a jogszabálymódosítás kapcsán nincs teendőjük, a megállapodások az ÁAFK Kr. 26/C. §-a alapján jogszabály erejénél fogva megszűnnek, mely azonban a csatlakozás tényét és a korábbi regisztrációkat nem érinti, így csatlakozási kérelem benyújtása sem szükséges. Erről ügyfeleinket e-mail útján is tájékoztatjuk.
  • A hatályos háromoldalú szerződéssel rendelkező megrendelő szerveknek és fejlesztő szervezeteknek (szállító) a jogszabálymódosítás kapcsán nincs teendőjük, a szerződések jogszabály erejénél fogva módosulnak. A szerződés módosítással érintett rendelkezéseiről, illetve a módosítás tartalmáról az IdomSoft Zrt. levél útján értesíti az érintetteket. A módosítás a korábbi regisztrációkat nem érinti, csatlakozási kérelem benyújtása nem szükséges.