Ugrás a tartalomhoz

Az ÁAFK az alábbi telepítési változatokat támogatja:

  1. NISZ KAK: a KAK központi futtatókörnyezetként integrálható az ÁAFK-val. A fejlesztett alkalmazások eredménytermékei automatizált folyamatok mentén kerülnek át a KAK-ba.
  2. Megrendelő szerv Kubernetes-alapú futtatókörnyezete: ha a Megrendelő szerv rendelkezik Kubernetes-alapú futtatókörnyezettel, az ÁAFK-ban előálló képfájlok felhasználhatók a Megrendelő szerv környezetében az itt létrehozott YAML leíró fájlok minimális módosítása után.
  3. Egyedi futtatókörnyezet: egyedi futtatókörnyezet esetében nem biztosított az automatikus beüzemelés. A Megrendelő szerv az ÁAFK-ból kiadásra kerülő szabványos képfájlokból a saját konténeralapú virtualizációs környezetében futtatható konténereket készít, majd a dokumentumok és a deklaratív infrastruktúra leírók alapján maga üzemeli be az alkalmazást.
  4. Egyéb futtatható állományok: Amennyiben nem rendelkezik konténer futtató környezettel, a Megrendelő szervnek lehetősége van a forráskódból az ÁAFK-ban előállított futtatható állományok csomagban történő elvitelére. Ez esetben meg kell határozni a csomag kívánt tartalmát a kiadási folyamat során.