Ugrás a tartalomhoz

A kész alkalmazások telepíthetők szabványos képfájlként – a központi terméktárból -, illetve éles környezetbe is.

Az ÁAFK az alábbi telepítési változatokat támogatja:

  1. NISZ KAK: a KAK központi futtatókörnyezetként integrálható az ÁAFK-val. A fejlesztett alkalmazások automatizált folyamatok mentén kerülnek a KAK-ban beüzemelésre, a Megrendelő szerv infrastruktúrájától függetlenül.
  2. Megrendelő szerv OpenShift/OKD környezete: amennyiben a Megrendelő szerv rendelkezik OpenShift, vagy azzal funkcionálisan megegyező, ingyenes, de emiatt támogatást nem tartalmazó OKD futtatókörnyezettel, akkor az ÁAFK-ban előálló szabványos képfájlok és YAML környezet leírók felhasználhatók és átmozgathatók Megrendelő szerv környezetébe.
  3. Megrendelő szerv Kubernetes-alapú futtatókörnyezete: ha a Megrendelő szerv rendelkezik Kubernetes-alapú környezettel, az ÁAFK-ban előálló képfájlok YAML környezetleírók módosítva felhasználhatók a Megrendelő szerv környezetében.
  4. Egyedi futtatókörnyezet: egyedi futtatókörnyezet esetében nem biztosított az automatikus beüzemelés. A Megrendelő szerv az ÁAFK-ból kiadásra kerülő szabványos képfájlokból a saját konténeralapú virtualizációs környezetében futtatható konténereket készít, majd a dokumentumok és a deklaratív infrastruktúra leírók alapján maga üzemeli be az alkalmazást.
  5. Egyéb futtatható állományok: TBD