Ugrás a tartalomhoz

Ágazati integrátor

Az Ágazati integrátor az alkalmazás-fejlesztéssel érintett ágazati szakpolitikáért felelős miniszter által kijelölt szervezet, melynek feladata az alkalmazásfejlesztések közfeladatok ellátásához való illeszkedésének biztosítása, továbbá az adott ágazat szakmai kontrolljának megvalósítása. A kijelölést az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletnek (EÜF) szükséges bejelenteni.

Az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet a bejelentésről tájékoztatja a központi alkalmazás-szolgáltatót (IdomSoft Zrt.)

A tájékoztatást követően a kijelölt Ágazati integrátor és a központi alkalmazás-szolgáltató együttműködési megállapodást köt az Ágazati integrátor Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezethez és Állami Alkalmazás-katalógushoz történő közvetlen hozzáférési jogosultságának biztosítása, valamint feladataik összehangolása érdekében. Az együttműködési megállapodás megkötését a központi alkalmazás-szolgáltató kezdeményezi az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet tájékoztatását követően.

Az Ágazati integrátor közvetlen hozzáférési jogosultságát a központi alkalmazás-szolgáltató az együttműködési megállapodás megkötését, valamint a FLORA Környezethez történő regisztrációt követően biztosítja.

Kijelölt ágazati integrátorok listája

Az ágazati integrátorok számára a FLORA – Alkalmazás-fejlesztési Környezet az alábbi fő szolgáltatásokat nyújtja:

  • Elektronikus ügyintézési felület
  • Naprakész nyilvántartás a közigazgatásban használt szoftverekről
  • Dokumentum sablonok biztosítása az eljárásokhoz és a fejlesztéshez kapcsolódóan
  • Szakmai segítségnyújtás igénybevételének lehetősége az tamogatas.aafk@idomsoft.hu e-mail címen keresztül